Uusi opiskelija - Fuksi

"

Heippa uudet fuksit! Tervetuloa opiskelemaan Sähkötekniikkaa Tampereen Yliopiston Hervannan kampukselle! Tämä kyseinen sivu on tarkoitettu teille fukseille, eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Täältä löytyy kaikki tarvittava tieto, jonka avulla te selviätte ensimmäisistä viikosta. Sivustolta löytyy teekkari - suomi - teekkari -sanakirja, josta löydätte teille mahdollisesti uutta sanastoa, jota tulette varmasti tarvitsemaan tulevana vuotena. Orientaatioviikkoa edeltävänä päivänä, sunnuntaina 22.8. pidetään kampuksella perinteinen varaslähtö -tapahtuma, missä pääset jo etukäteen tutustumaan muihin fukseihin ja tuutoreihin rennoissa merkeissä. Tapahtuma on ollut erittäin suosittu ja tykätty, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Me fuksivastaavat, Tommi (fuksikapteeni) ja Sonja (sähköpaimen) pidämme huolen, että teidän fuksivuodesta tulee ikimuistoinen. Apunamme on myös tietenkin iso joukko tuutoreita! Autamme teitä tutustumaan teekkarikulttuuriin sekä opiskeluun yliopistossa. Lisäksi vastaamme mielellämme teidän mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Olemme perustaneet teille oman Facebook-ryhmän, johon pääsette tutustumaan tästä linkistä. Facebookin ohella toinen tärkeä viestintä- ja kommunikaatiokanavamme on Telegram, liittymislinkki Telegram-ryhmään löytyy edellä mainitusta Facebook-ryhmästä. Telegram voi olla monille teistä uusi sovellus, mutta se toimii lähes samalla tavalla kuin Whatsapp, käyttöön ei tarvitse kenenkään puhelinnumeroa. Suosittelemme ehdottomasti molempiin ryhmiin liittymistä! Jos teillä on jotain kysyttävää opintojen aloittamisesta yms. niin meidät saa helpoiten kiinni telegramissa nimimerkein @fuksikapu ja @fuksipaimen. Nähdään syksyllä!

Tutustu etukäteen Hervannan kampuksen tästä linkistä.

"

-

Sonja Myllynen

Sähköpaimen

Fuksin muistilista

Ilmoittaudu lukuvuodelle
Maksa YTHS maksu Kelalle
Aktivoi TUNI-tunnukset
Lue aktiivisesti @tuni.fi sähköpostia
Tutustu tutkinto-ohjelmaasi tuni.fi:ssä
Liity Telegram-kanaville: Sähkökilta ry, Skillan tiedotus
Saavu orientaatioviikolle

Orientaatioviikon ohjelma - Tästä se alkaa!

Sunnuntai

22. elokuuta 2021

Varaslähtö

18:00
Laattapuisto

Maanantai

23. elokuuta 2021

Ensimmäinen kokoontuminen

12:00
Päätalon edessä

Tutkinto-ohjelman aloitusluento ja Kampukseen tutustuminen

12:30 17:00
TB104

Tiistai

24. elokuuta 2021

Kampukseen tutustuminen

10:00
Hervannan kampus

Illanviettoa tutorryhmittäin

Keskiviikko

25. elokuuta 2021

Fuksi-info

11:00 15:00
Festian iso sali

Waarallinen tehtävä Herwanta

18:00
Lähtö Hervannan kampuksen etunurtsilta

Torstai

26. elokuuta 2021

TEK-info

11:00 15:00
TEK-lounge

Rantachillailu

17:00
Suolijärvi

Perjantai

27. elokuuta 2021

Aamulenkki

10:00
Tuutorryhmittäin, joka ryhmä omassa paikassa

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä fuksivastaaviin!

Sonja Myllynen
Sähköpaimen
Toimihenkilö
fuksipaimen

Sähköfuksin lyhyt tietosanakirja

Keskiasteen välitutkinto

Tapahtuma

Tämän tutkinnon suorittamiseen vaaditaan kiertelyä Herwannan pubeissa. Tapahtuma järjestetään heti alkusyksystä, ja siellä voi suorittaa erilaisia tutkintoja juomien määrään ja juomaan perustuen. Tämä on oiva ilta tutustua paremmin uuteen asuinympäristöön!

Saunaillat

Tapahtuma

-

Excursiot

Yritysvierailu

Excursioita eli excuja eli XQja järjestetään vuoden mittaan muutamia. Kyseessä on yleensä vierailu sähköalaan liittyviin yrityksiin. Rankka on pidemmän puoleinen excursio.

KumipelausISO

Ulkopeli

Wapun tienoilla Skilta järjestää urheilullisen tapahtuman nimeltä KumipelausISO. Pelivälineenä on kottikärryn sisärengas ja tapahtuma järjestetään Suolijärven rannassa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Pimp My Grill -kilpailu, jossa tapahtuman tuunatuin paistovehje voittaa palkinnon!

Sitsit

Tapahtuma

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat illanviettoja, joissa lauletaan, syödään ja juodaan. Sitseillä on usein teemoja, jolloin pukeudutaan joko sen mukaisesti tai haalareihin. Myös eri järjestöjen vuosijuhlat ovat sitsien kaltaisia, mutta niissä käyttäydytään siistimmin ja pukeudutaan paremmin. Sitsit tulevat tutuksi fuksisitseillä, missä opetellaan sitseillä olemista ja yleisimpiä lauluja.

Mikontalo

Opiskelija-asuntola

Mikontalo on legendaarinen Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (TOAS) omistama Hervannassa sijaitseva opiskelija-asuntola. Mikontalon tunnistaa erityisesti sen silmiä hivelevän kauniista arkkitehtuurista ja vaikuttavasta koosta.

Mörrimöykky

Rakennus

Mörrimöykky, eli tuttavallisemmin teekkarisauna, on Tekniikankadulla sijaitseva erityisesti teekkareille tärkeä sauna- ja oleskelurakennus jossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Akateeminen vartti

Käsite

Akateeminen vartti tarkoittaa, että esimerkiksi oppitunti alkaa 15 minuuttia myöhemmin kuin varsinaisessa aikataulussa tai lukujärjestyksessä lukee. Akateeminen vartti on laajalti käytössä kaikessa yliopisto-opetuksessa ja opettajat useimmiten mainitsevat erikseen jos se ei ole käytössä.

Tupsufuksi

Käsite

Toisen vuoden opiskelija.

Bommari

Paikka

Bommari on Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella Rakennustalon kellarissa sijaitseva pommisuoja. Bommarissa on mahdollista viettää vapaa-aikaa mm. salibandyn ja skeittauksen parissa ja siellä järjestetään myös paljon sitsejä.

Etunurtsi

Paikka

Etunurtsi on Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen keskellä sijaitseva nurmialue, jossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Obeliski

Monumentti

Obeliski on etunurtsin keskellä sijaitseva peilipintainen rakennelma. Obeliskia käytetään usein erilaisten tapahtumien aloituspisteenä tai tapaamispaikkana.

Käytämme evästeitä

Sivusto käyttää evästeitä vain sivuston toiminnan kannalta välttämättömiin tarkoituksiin kuten asetusten tallentamiseen käyttäjän laitteelle tai käyttäjäistuntojen ylläpitoon.

FI / EN