Keksit

Tämä sivu käyttää keksejä html -elementtien näyttämiseen ja piilottamiseen.
Keksisi löydät täältä.

Slack-opas

IRCin käyttö on vähentynyt jatkuvasti ja sen mukana on kadonnut koko killan jäsenistön yhteinen keskustelualusta. Hajanaisten Whatsapp- ja Telegram ryhmien sijaan haluamme luoda taas koko jäsenistölle yhteisen keskustelualustan, Skillan Slack-tiimin. Slack on ilmainen pikaviestin- ja keskustelusovellus, joka on kehitetty erityisesti ohjelmistoyrityksille tiimien sisäiseen kommunikaatioon. Monille se tuo mieleen IRCin graafisella käyttöliittymällä ja Slack perustuukin samaan protokollaan. Slackissä voi kuitenkin myös tehokkaasti jakaa tiedostoja ja koodia, sekä yhdistää sen lukuisiin ohjelmiin ja botteihin. Slackissä keskustelun saa huomattavasti tiiviimpään muotoon kuin Whatsappissa ja Telegramissa ja siinä pitkät monen osallistujan keskustelutkin pysyvät selkeinä. Slack on tehokkaasti käytössä myös mm. INTOlla ja TTYY:n edustajistolla.

Case-esimerkkejä Skillan Slack-tiimin sovelluksista

Harkkatyöryhmän oma Slack-kanava, jossa ryhmäläiset voivat tehokkaasti keskustella ja jakaa tiedostoja. Varsinkin koodin jako on helppoa, koska Slack tunnistaa koodin ja jäsentää sen oikein.

Kurssin oma Slack-kanava. Koska Slack kestää raskasta keskustelua ja suurta osallistujamäärää, on mahdollista luoda kurssille oma kanava, jossa kaikki kurssilaiset voivat mm. ratkaista harjoituksia yhdessä tai kysellä apua pulmatilanteisiin

Koko killan laajuinen Slack-kanava vaikkapa jääkiekko-, tai futisseuran kyselyyn tai muuhun liikuntaan.

Yleisellä kanavalla kuka tahansa jäsen voi kätevästi kysellä asioita hallituslaisilta tai vaikkapa pyytää killan ovea auki tai pyytää pääsyä myyntipäivystykseen.

Tässä aloitusohjeet Slackin käyttöön, Slack on yrityskäyttöön tehty alusta, joten ominaisuuksia löytää tutkimalla valtavasti lisää.

 1. Mene osoitteeseen http://skilta.slack.com/signup
 2. Luo tili @student.tut.fi -osoitteellasi, itse valitsemallasi salasanalla. Student-maililla voi tällä hetkellä kuka tahansa luoda sivuille tilin. Sähköpostiosoitteensa voi vaihtaa myöhemmin, jos näitä tykkää hallita mieluummin vaikka gmailin kautta.
 3. Keskustele. Papam sinulla on tili, olet sisällä! Voit aloittaa keskustelemisen. Kanavat näet listattuna vasemmalla. #skilta-general on yleinen kanava, jonne kaikki liittyvät aluksi. Voit myös liittyä muille kanaville ja luoda omia kanavia!
 4. Lataa sovellus. Nyt kannattaa ilman muuta ladata sovellus, johon kirjaudut juuri luomallasi tunnuksella ja salasanalla. Sovellukset saa täältä (+ Google Play / App Store / Windows Store)
 5. Tutki asetukset läpi. Pistä kuntoon ainakin
  1. File à Preferences à Messages & Media à Compact mode, jolloin työpöytä-Slack tiivistää turhat ilmat pihalle.
  2. Samasta paikkaa alempaa voit myös päättää näyttääkö Slack käyttäjät oikeilla nimillään vai usernameilla. Kätevämpää usernameilla.
  3. Oikea nimesi (View Profile & Account à Edit).
  4. Käyttäjänimesi/​username (View Profile & Account à Account). Tämän avulla viestejä voidaan kohdistaa juuri sinulle.
  5. Preferences à Notifications: Only direct messages and hilight words. (Tämän jälkeen saat ilmoituksen vain sinulle osoitetuista viesteistä ja hilightiin laittamistasi sanoista)
  6. Samasta paikkasta Highlight Wordseihin voi pistää sanoja, joista tulee ilmoitus. Esim. nimesi tai ”tissit”.
 6. Kanavilla voit osoittaa viestejä henkilöille kirjoittamalla viestiin tarvittavat usernamet. Esim. ’timppa’ tavoittaa tiedotusvastaavamme Tiian. Oletusasetusten mukaan pitäisi olla ihan sama kirjoitatko @timppa vai vain timppa, ilmoituksen pitäisi mennä perille.
 7. Kirjoittamalla @here saat lähetettyä ilmoituksen kaikille online-tilassa oleville. Tämä on varattu admineille, älä käytä tätä. @channel taas ilmoittaa kaikille kanavalla oleville, eli yleisillä kanavilla hyvin suurelle määrälle ihmisiä. Tästä syystä #skilta-generalissa tätä käyttävät vain adminit. Muilla kanavilla voitte käyttää tätä, mutta älkää spämmätkö turhaan.
 8. Sovellus kannattaa pistää avautumaan koneen käynnistyessä, jottei jää unohduksiin.

Siinä lyhyesti. Tätä domainia skilta.slack.com kutsutaan siis tiimiksi. Tämän lisäksi voit olla liittyneenä muihinkin tiimeihin, jolloin ne näkyvät kivana listauksena sovelluksessa. Tiimin sisällä voi myös muodostaa pienempiä ryhmäkanavia tarpeen mukaan. Slackiin voi yhdistää suoraan irssistä, jos käyttää mieluummin sitä kautta (ohjeet netissä).