Keksit

Tämä sivu käyttää keksejä html -elementtien näyttämiseen ja piilottamiseen.
Keksisi löydät täältä.

Fuksit

Heippa uudet fuksit! Tervetuloa opiskelemaan Sähkötekniikkaa Tampereen Yliopiston Hervannan kampukselle! Tämä kyseinen sivu on tarkoitettu teille fukseille, eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Täältä löytyy kaikki tarvittava tieto, jonka avulla te selviätte ensimmäisistä viikosta. Sivustolta löytyy teekkari - suomi - teekkari -sanakirja, josta löydätte teille mahdollisesti uutta sanastoa, jota tulette varmasti tarvitsemaan tulevana vuotena. Orientaatioviikkoa edeltävänä päivänä, sunnuntaina 22.8. pidetään kampuksella perinteinen varaslähtö -tapahtuma, missä pääset jo etukäteen tutustumaan muihin fukseihin ja tuutoreihin rennoissa merkeissä. Tapahtuma on ollut erittäin suosittu ja tykätty, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Me fuksivastaavat, Tommi (fuksikapteeni) ja Sonja (sähköpaimen) pidämme huolen, että teidän fuksivuodesta tulee ikimuistoinen. Apunamme on myös tietenkin iso joukko tuutoreita! Autamme teitä tutustumaan teekkarikulttuuriin sekä opiskeluun yliopistossa. Lisäksi vastaamme mielellämme teidän mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Olemme perustaneet teille oman Facebook-ryhmän, johon pääsette tutustumaan tästä linkistä. Facebookin ohella toinen tärkeä viestintä- ja kommunikaatiokanavamme on Telegram, liittymislinkki Telegram-ryhmään löytyy edellä mainitusta Facebook-ryhmästä. Telegram voi olla monille teistä uusi sovellus, mutta se toimii lähes samalla tavalla kuin Whatsapp, käyttöön ei tarvitse kenenkään puhelinnumeroa. Suosittelemme ehdottomasti molempiin ryhmiin liittymistä! Jos teillä on jotain kysyttävää opintojen aloittamisesta yms. niin meidät saa helpoiten kiinni telegramissa nimimerkein @fuksikapu ja @fuksipaimen. Nähdään syksyllä!

Tutustu etukäteen Hervannan kampuksen tästä linkistä.

Orientaatioviikon ohjelma

Sunnuntai

22.8.2021

Varaslähtö
Paikka: Laattapuisto
klo 18:00 ->

Maanantai

23.8.2021

Ensimmäinen kokoontuminen
Paikka: Päätalon edessä
klo 12:00

Tutkinto-ohjelman aloitusluento ja Kampukseen tutustuminen
Paikka: TB104
klo 12:30 - 17:00

Tiistai

24.8.2021

Kampukseen tutustuminen
Paikka: Hervannan kampuksella
klo klo 10:00 ->

Illanviettoa tutorryhmittäin

Keskiviikko

25.8.2021

Fuksi-info
Paikka: Festian iso sali
klo 11:00 - 15:00

Waarallinen tehtävä Herwanta
Paikka: Lähtö Hervannan kampuksen etunurtsilta
klo 18:00 ->

Torstai

26.8.2021

TEK-info
Paikka: TEK-loungessa
klo 11:00 - 15:00

Rantachillailu
Paikka: Suolijärvellä
klo 17:00 ->

Perjantai

27.8.2021

Aamulenkki
Paikka: Tutorryhmittäin, joka ryhmä omassa paikassa
klo 10:00 ->

Fuksikapteeni
Tommi Lumpo
Sähköpaimen
Sonja Myllynen

Ennakkotietoa/sanastoa

Fuksi: Sinä, ensimmäisen yliopistovuotesi aloittava opiskelija olet tällainen. Fuksivuonna pääset nauttimaan monenlaisista hauskoista tapahtumista, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua!

Teekkari: Teekkarikasteessa fuksit kuolevat koskeen, ja heistä syntyy teekkareita. Teekkareita ovat kaikki muut paitsi fuksit, eli toisen - n:nnen vuoden opiskelijat.

Fuksipassi: Passi on täynnä erilaisia tehtäviä ja tapahtumia, joita suorittamalla saa fuksipisteitä. 300 pistettä keräämällä pääsee koskeen. Jos keräät eniten pisteitä passiisi kaikista fukseista, saat superfuksin tittelin ja kunnian.

Kilta & Skilta: Kilta on ainejärjestö, joka edistää ja ylläpitää teekkarikulttuuria. Sähkökilta, eli Skilta on teidän oma kiltanne, joka tarjoaa mukavat oleskelutilat, kahvia ja hauskoja tapahtumia.

Wappu: Vuosi huipentuu teekkareiden tärkeimpään juhlaan, Wappuun. Wappu on reilun kahden viikon mittainen jakso täynnä jos jonkin moista tapahtumaa.

Teekkarikaste: Wappu huipentuu Teekkarikasteeseen Wappupäivänä, missä fuksit kastetaan Tammerkoskeen.

Lisää sanastoa täältä.

Käsitteistöä

Saunaillat

Saunailtoja vietetään muutaman kerran vuodessa laulaen, saunoen ja yleisen yhdessäolon merkeissä. Saunaillat järjestetään yleensä Teekkarisauna Mörrimöykyllä, mutta kauden suuri avajaissauna, Kiltojen Avajaissauna, on Koo-Veen majalla Ylöjärvellä.

Keskiasteen välitutkinto

Tämän tutkinnon suorittamiseen vaaditaan kiertelyä Herwannan pubeissa. Tapahtuma järjestetään heti alkusyksystä, ja siellä voi suorittaa erilaisia tutkintoja juomien määrään ja juomaan perustuen. Tämä on oiva ilta tutustua paremmin uuteen asuinympäristöön!

KumipelausISO

Wapun tienoilla Skilta järjestää urheilullisen tapahtuman nimeltä KumipelausISO. Pelivälineenä on kottikärryn sisärengas ja tapahtuma järjestetään Suolijärven rannassa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Pimp My Grill -kilpailu, jossa tapahtuman tuunatuin paistovehje voittaa palkinnon!

Excursiot

Excursioita eli excuja eli XQja järjestetään vuoden mittaan muutamia. Kyseessä on yleensä vierailu sähköalaan liittyviin yrityksiin. Rankka on pidemmän puoleinen excursio.

HerkkuWiiniFestarit

Syyskuussa Skilta järjestää muiden Sähkötalon kiltojen ja kerhojen kanssa viinin- (ja toisinaan myös oluiden) maistiaiset Sähkötalon sisäpihalla. Kuka tahansa voi valmistaa tarjottavakseen oman eksoottisen juomansa; paras viini tai olut voittakoon!

Opintomateriaalit

Skilta ylläpitää tenttiarkistoa josta löytyy vanhoja tenttejä aina peruskursseista DI-vaiheen opintoihin. Opintonurkkauksen kirjahyllystä löytyviä kirjoja voi myös vapaasti lainata, kunhan muistaa palauttaa kirjat omalle paikalleen, että muutkin pääsevät käyttämään niitä.

Sitsit

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat illanviettoja, joissa lauletaan, syödään ja juodaan. Sitseillä on usein teemoja, jolloin pukeudutaan joko sen mukaisesti tai haalareihin. Myös eri järjestöjen vuosijuhlat ovat sitsien kaltaisia, mutta niissä käyttäydytään siistimmin ja pukeudutaan paremmin. Sitsit tulevat tutuksi fuksisitseillä, missä opetellaan sitseillä olemista ja yleisimpiä lauluja.